teak Bourboun

Potrebujeme:

400 g hovädzej sviečkovice, 25 g masla, 200 g oleja, 20 g čerstvej petržlenovej vňate, 50 g kajanského korenia, 5 cl whisky bourbon, 2 dl omáčky Louisiana, 2 dcl vývaru, 2 cl vínneho červeného octu, cukrový sirup, sójová omáčka

Ako na to:

Sviečkovicu osolíme, posypeme kajanským korením, prelejeme olejom a necháme asi hodinu postáť. Potom ju prudko osmažíme z oboch strán. Intenzitu určíme podľa toho, aký typ steaku pripravujeme. Do výpeku pridáme vývar, sójovú a Louisiana omáčku a povaríme. Na druhej panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme ju cukrovým sirupom, aby mierne skaramelizovala. Pridáme ju do omáčky, ktorú ďalej varíme a pred dokončením ešte dochutíme pripravenou whisky. Steak touto omáčkou prelejeme. Podávame buď s čerstvou alebo grilovanou zeleninou.