Hovädzia roštenka-Viedenská roštenka

 

Za najznámejší recept považujeme práve Viedenskú roštenku,preto Vám ponúkam tento skvelý tip ako si ju doma chutne pripraviť.

Suroviny:
400 g hovädzej roštenky
2 cibule
masť
20 g hladkej múky
mäsový vývar
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:
Roštenku nakrájame na rezne, ktoré jemne naklepeme a okraje narežme. Opečieme v rozpálenej masti z oboch strán, osolíme, okoreníme a odložíme na teplé miesto. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú 1 cibuľu, primiešame mletú papriku a podlejeme vývarom. Vložíme naspäť mäso a dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou a povaríme. Druhú cibuľu nakrájame na tenké kolieska, opražíme na masti a obložíme ňou roštenky. Podávame so zemiakmi.